För två år sedan körde jag inte en enda intervall, alla mina löppass gick i samma tempo även om det ena va 1,5 mil och det andra passet va 8 km.

Efter ironman förra året va jag och testade maxpuls/ laktat på cykel och löpning , där fick jag rejäl feedback att min ”motor” gick på max. Skulle jag trimma motorn va jag tvungen att köra intervaller. So i did..

1 år senare och nu är intervaller på olika vis en del av min träningsrutin på veckobasis.

Pass 1: 4 min x 4 intervaller – alla 4 intervaller ska ligga över tröskel. Vila 1 min imellan . Passar bra när du har lite tid att träna! Grisigt

Pass 2: 4 min x 4 intervaller – skillnaden ifrån pass 1 är lutningen på bandet. Intervall 1= 5% lutning, intervall 2 = 8% lutning, intervall 3= 10% lutning, intervall 4 = 15% lutning. Mjölksyra i benen, jooo då jag tackar. Svinjobbigt rent ut sagt. (Vila 1 min mellan)

Pass 3: 1 min x 10 intervaller – lutning ha kanske 1-2% grader och dra på allt va du har under 1 minut. Vila 30-40 sek mellan varje intervall. ( känns enklare och kort) jag gör detta ibland innan alt efter ett tungt benpass

pass 4: brickpass 2 min x 10 – lite längre intervallpass men passar perfekt för dig som kör triathlon, du kör 2 intervaller på cykeln , sedan växlar du till löpning, repetera! (Vila ca 60 sek)

Och om jag blivit snabbare på ett år av intervaller? Har jag höjt min högstanivån ?

Svaret är JA!!

😘


public.jpeg